RejsRejsRejs » Rejsemål » Asien » Forenede Arabiske Emirater » The St. Regis Downtown Dubai: Hotel check-in 
Forenede Arabiske Emirater

The St. Regis Downtown Dubai: Hotel check-in 

The St. Regis Downtown Dubai Hotel Rejser
St. Regis Downtown Dubai Hotel er et luksushotel, du gerne vil besøge. Se her hvorfor.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

The St. Regis Downtown Dubai: Hotel check-in er skrevet af Jacob Gowland Jørgensen.

Et luksushotel du ikke vil hjem fra

Her er rart, når jeg lige at tænke. Rigtig rart, faktisk.

Det er en tidlig formiddag i maj, og jeg står i receptionen på the St. Regis Downtown Dubai Hotel, der ligger centralt i Dubais centrum med udsigt over floden Dubai Creek.

Som en del af en arbejdsrejse skal jeg rundt i centrum af byen, og derfor er jeg flyttet fra et strandhotel ind til dette nye hotel, der naturligvis er et højhus, og på den måde passer godt ind i det dynamiske bymiljø i Dubai.

For noget er anderledes her. Ja, det er et business hotel, og alt kører fuldstændigt på skinner, men atmosfæren er mere som et fritidshotel, et leisure hotel, hvor man har lyst til at komme ned i gear og bare nyde. Personalet er imødekommende på den gode måde, hvor man taler med hinanden og ikke bare til hinanden.

Stilen på The St. Regis Downtown Dubai Hotel er i en liga for sig. Den er moderne, og der er lys, luft og kunst. Stilen er en blanding af klassisk europæisk og det bedste og mest elegante fra den arabiske kultur. Her er flot, åbent og ja, simpelthen rart at være.

Jeg får værelse 1202 på 12. sal med udsigt over vandet. Værelset er stort, lyst og meget komfortabelt. Fordi det er et nyt hotel, er der mange gode detaljer: Der er forskellige lys-indstillinger, fx natlys, der er chrome cast på fjernsyet, så du kan streame fra din telefon, og et fantastisk badekar med udsigt, når skydedøren er skubbet til side. Og tøflerne er silkebløde.

Her er det nemt at føle sig hjemme.

På Tripadvisor ligger hotellet på tårnhøje 5/5, hvilket bestemt er forståeligt.

Banner rejsekonkurrence
The St. Regis Downtown Dubai Hotel Rejser

Et hotel er mere end overnatning

Jeg elsker at svømme. Uanset hvor. Så jeg kigger altid på, hvad et hotel kan tilbyde på vandsiden.

På The St. Regis Downtown Dubai Hotel er der en rigtig fin infinity pool og masser af solsenge til en hedonistisk eftermiddag.

Der er sørme også et udendørs boblebad, og det prøvede jeg en morgen. At ligge der og blive boblet igennem med udsigt til verdens højeste bygning er faktisk lige så fedt som det lyder.

Stemningen er også her fredelig og igen med utrolig hjælpsomme medarbejdere, der faktisk så ud som om, de gik op i, at de besøgende havde det godt.

Her var jeg hver eneste dag. Og så op i badekarret bagefter. Det er luksus for vandhunde.

Spa på The St. Regis Downtown Dubai Hotel

The St. Regis Spa holder til på en af etagerne, og det skal naturligvis prøves. Efter en lang arbejdsdag er der intet som at få moslet rygmusklerne igennem af en professionel, og – ikke overraskende – var det en virkelig god oplevelse.

Også når musklerne peb lidt.

Du kan vælge mellem et utal af muligheder og endda vælge, om din massør skal være en mand eller en kvinde, så du kan vælge det, du er mest komfortabel med.

Spa’en er indrettet med forskellige lokaler i hver sin ultra-elegante stil.

Det er forkælelse på højeste plan og kan kun anbefales.

Restaurant Bleu Blanc

Der er hele 6 restauranter og barer på the St. Regis Downtown Dubai Hotel. Jeg fik prøvet morgenmadsrestauranten og den fransk-inspirerede Bleu Blanc, der er vurderet til 4,5/5 på Tripadvisor, så mine forventninger var høje.

Menu-kortet er moderne fransk, så der er meget godt at vælge imellem, og jeg valgte at gå med tjenerens forslag og få tatar, hummer og ost.

Det var mums med mums på, og portionerne var så generøse, at jeg næsten ikke kunne spise op, og det sker ikke så tit.

Selvom du sagtens kan få alkohol her, testede jeg deres ikke-alkoholiske drikke, og deres belgiske alkoholfrie øl Biere Des Amis er noget af det bedste, jeg har prøvet. Vinen var også fin, men ikke lige i øjet; det er også svært med alkoholfri vine.

Og så lever restauranten så fint op til stilen på resten af hotellet. Moderne, elegant og hyggelig på sin egen måde.

Bon appetit.

Den kæmpe morgenmadsbuffet på hotellet var også virkelig god. Både fordi det var lækkert anrettet, og der var nogle lidt andre alternativer, end man ellers ser fx med frisk yoghurt og Egg Benedict.

Og så må jeg indrømme, at prikken over i’et var den effektive og ret hyggelige betjening.

Tjenere fra hele verden var samlet der for at gøre det nemt og rart for dig i en fredelig atmosfære med udsigt over vandet.

Er det ikke bare deres job? Jo måske, men der er mange måder at gøre sit job på, og det her var i særklasse en behagelig oplevelse. Det tyder på, at det er et sted, der også fungerer godt bag kulisserne.

The St. Regis Downtown Dubai Hotel Rejser

St. Regis Downtown Dubai Hotel er et besøg værd

Hotellet er en del af Marriott-kæden, så tjek deres Bonvoy-program for gode tilbud.

Det er ikke det billigste sted at bo i Dubai, bestemt ikke, men hvis du sammenligner med, hvad du får for pengene, er det stadig en rigtig god deal til et par dage i downtown Dubai.

For her er rart at være. Og du er tæt på alt i byen. Det er en ret god kombination. At taxi-chaufførerne så har lidt svært ved at finde det, fordi det er nyt, lever jeg gerne med. Bare tag et visitkort med fra receptionen.

God rejse til Dubai.

RejsRejsRejs havde Visit Dubai som samarbejdspartner på turen. Alle holdninger er som altid redaktionens egne.

Om forfatteren

Jacob Jørgensen, redaktør

Jacob er en munter rejsenørd, der har rejst i mere end 100 lande fra Rwanda og Rumænien til Samoa og Samsø.

Jacob er medlem af De Berejstes Klub, hvor han har været bestyrelsesmedlem i fem år, og han har en omfattende erfaring med rejseverdenen som foredragsholder, magasinredaktør, rådgiver, forfatter og fotograf. Og naturligvis vigtigst af alt: Som rejsende. Jacob nyder både at rejse traditionelt som fx bilferie til Norge, krydstogt i Caribien og storbyferie i Vilnius, og mere ud-af-boksen rejser som solotur til Etiopiens højland, road trip til ukendte nationalparker i Argentina og vennetur til Iran.

Jacob er landeekspert på Argentina, hvor han har været 10 gange indtil videre. Han har tilbragt næsten et år i alt på at rejse igennem de mange forskelligartede provinser, fra pingvinlandet i syd til ørkener, bjerge og vandfald i nord, og har også boet i Buenos Aires i et par måneder. Derudover har han særlig rejseviden om så forskellige steder som Østafrika, Malta samt landene omkring Argentina.

Udover rejseriet er Jacob en hæderlig badmintonspiller, Malbec-fan og altid frisk på et brætspil. Jacob har desuden haft en karriere i kommunikationsbranchen i en årrække, senest med titel af Communication Lead i en af Danmarks største virksomheder, og har i en del år desuden arbejdet med den danske og internationale mødeindustri som konsulent, bl.a. for VisitDenmark og Meeting Professionals International (MPI). Jacob er i dag også studielektor på CBS.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.