RejsRejsRejs » Rejsemål » Nordamerika » USA » Death Valley i USA: Rekorderne står i kø
USA

Death Valley i USA: Rekorderne står i kø

Death Valley - usa - rejser
Michael tager dig med på en spændende tur til Death Valley. Bliv guidet igennem den bjergtagende nationalpark, og opdag endnu flere unikke steder i området.
Skodsborg banner Tropical islands Berlin princess cruises banner

Death Valley i USA: Rekorderne står i kø er skrevet af Micheal Bo Christensen.

Californien, Death Valley, Badwater Basin, saltørken, rejser

Death Valley i USA – et naturfænomen med utallige rekorder

Hvis man rejser rundt i det sydvestlige USA, er det svært at komme uden om Death Valley. De fleste rejsebureauer og kør-selv-folket har da også indset, at dødens dal ligger på en naturlig roadtrip-rute via Tioga Pass i Yosemite nationalpark, Las Vegas eller Los Angeles.

I det sydlige Californien i USA ligger Death Valley, som er enorm og tager mindst en hel dag at komme igennem. En hel varm dag, kan jeg tilføje. Hele 57 grader er her målt, hvilket er rekord i Nordamerika. Faktisk står rekorderne i kø; varmeste, mest øde og laveste punkt, og under Death Valley ligger verdens største grundvandsmagasin. Sidstnævnte forsyner tørstige Californien med vand. Desuden finder man Mount Whitney, der er det højeste bjerg i de 48 sammenhængende stater.

Varmen er så voldsom, at fluerne nøjes med at gå, da varmen vil skade deres vinger, og nogle billearter lægger sig på ryggen for at køle deres fødder. Man kan med fordel besøge nationalparken i lavsæsonen eksempelvis i påskeferien, hvor temperaturen er mere menneskelig.

USA - Californien, Death Valley - rejser

En guldgravers mareridt

Death Valley i USA har adskillige højdepunkter: Badwater, Devil’s Golf Course, Zabriskie Point, Artist Drive, Mesquite Flat Sand Dunes og Golden Canyon. I Badwater finder man det laveste punkt i Nordamerika med sine 86 meter under jordens overflade. Området er dækket af salt fra den udtørrede sø.

I 1849 kom en gruppe guldgravere til området, men deres muldyr ville ikke drikke af det salte vand. “Det er bad water”, sagde en af guldgraverne og lagde dermed navn til stedet.

1949 var en stor gruppe guldgravere, de såkaldte “Forty Niners” fanget i ørkenen og kunne ikke finde en vej ud. De var døden nær, da William L. Manly fik dem over et ukendt pas og ned i Californien. Lige da de forlod området, sagde en af guldgraverne: “Farvel Death Valley” og forevigede områdets navn. Guldgraverne hyldede Manly ved at opkalde det højeste punkt på De Zabriske Bjerge, efter ham. De Zabriske Bjerge er en af Death Valleys store attraktioner.

USA - Californien, Death Valley, Artist Drive - rejser

Naturlig farveglæde i Death Valley i USA

I Artist Drive-området ser man unikke farvemønstre, der er et galleri værdigt. Navnet hentyder til, at området skal køres, og den snoede rute tager kun 20 minutter. Farverne stammer fra de forskellige mineraler, jorden indeholder.

Skal man have en overnatning i parken, så prøv Furnace Creek. Det er indbegrebet af en oase midt i ørkenen. Her finder man et stort resort med pools, golfbaner, hotel og spisesteder. På mange måder får man det bedste fra to verdener; den totale luksus fra USA, alt imens man kan kigge ud på det bjergtagende landskab i Death Valley.

Find overnatning i Furnace Creek her

USA, Californien, Mesquite Flat Sand Dunes - rejser

Som scenen i en Hollywood film

Mesquite Flat Sand Dunes ligger i den nordlige ende af dalen og er næsten omgivet af bjerge på alle sider. Har man aldrig gået i ørkensand, er chancen her endda ganske tæt ved vejen. Sandklitterne er ofte benyttet af Hollywood, så måske går man i Luke Skywalkers fodspor, for dele af Star Wars er filmet netop her.

Vil man vandre, er Golden Canyon Trail en oplagt to kilometers vandretur med udsigt over de gyldne kløfter. Tag den gerne først på dagen, inden det bliver for varmt.

Devil’s Golf Course ligner naturligvis en pløjemark og er ikke et sted, hvor man kan forbedre sit handicap, men jeg prøvede mit bedste. Vær forsigtig, når du går i området. Mange har skåret sig slemt på det grove terræn eller vredet rundt på foden.

Er du naturinteresseret, så er der faktisk også noget for dig i Death Valley i USA. For selvom du befinder dig i en ørken, findes her faktisk 900 forskellige planter, hvoraf de 21 kun findes her.

Californien, Devils Golfcourse, rejser

Death Valley i USA: Mød indianerne

Indianerstammen Timbisha Shoshone har hjemsted i Death Valley i USA. Vil du møde dem, så deltag fx i den årlige Powwow, som er indianernes store dansefest og vigtigste begivenhed i starten af november. Den afholdes i den sydlige del af parken i byen Ridgecrest.

Ikke langt herfra finder man Fossil Falls, der består af kulsorte, forvredne klipper dannet af vulkansk aktivitet og smeltede gletsjere. Meget særpræget og fotografisk.

Der er masser af gode og spændende oplevelser, der venter i Death Valley. Så tag vandrestøvlerne på, og fyld drikkedunken.

God rejse!

Læs mere om nationalparker i USA her


Vidste du: Her er ekspert fra USA Rejser Nicolai Bach Hjorths top-7 oversete destinationer i USA

7: Apostle Island, unikke øer ved Wisconsin
6: Finger Lakes, naturskønne søer i New York
Få nummer 1-5 med det samme ved at skrive dig op til nyhedsbrevet, og kig i velkomstmailen:

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Om forfatteren

Michael Bo Christensen

Michael Bo Christensen ejer rejsesitet Drivingusa.dk
Michael har en særlig kærlighed for små ukendte naturperler, som sikkert ikke bliver ved med at være ukendte. Han færdes hjemmevant i indianerreservaterne og har en stor viden om disse.

Med sit rejsesite som bagkatalog holder Michael gerne foredrag om sine snart 20 rejser til USA. Over de sidste 40 år har han fået et nært og kærligt forhold til amerikanerne og sætter stor pris på deres umiddelbare og imødekommende facon.

Mange kør-selv-rejsende får en hånd af Michael, når deres ruteplan skal strikkes sammen, og det samme gør flere rejsebureauer, når de produktudvikler deres rejser.

Michael arbejder til dagligt som skolepædagog, og i fritiden svinger han stikkerne i jazz- og swingbands og nyder sin familie.

Tilføj kommentar

Kommentér her

Nyhedsbrev

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.

Inspiration

Rejsetilbud

Facebook coverbillede rejsetilbud rejser

Få de bedste rejsetips her

Nyhedsbrevet sendes ud flere gange om måneden. Se vores datapolitik her.